Introductie

Jos van de Wijst

Mijn naam is Jos van der Wijst. In de jeugdjaren veel gefotografeerd met analoge toestellen en in 2011, na aanraden van mijn dochter, fotografielessen gevolgd voor de spiegelreflex camera. Het was natuurlijk heel leuk om samen de verkregen kennis uit te breiden en vanaf de oprichting zit ik ook al bij “Fotoclub Gespot”. Een gezellige club die regelmatig samen erop uit gaat en met elkaar de foto’s bespreekt, zodat we er allemaal wat van kunnen opsteken en verbeteren. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie en macro. Maar het is ook een uitdaging om mooie, goede foto’s te maken van de maandelijkse opdrachten die we hebben. Daar leren we iedere keer weer van.

 

Portfolio

 

Thema 2018

Abstract  in de natuur

Alledaagse vormen en kleuren in de natuur,  bepalen mijn  thema van 2018. Maar dan wel zo in beeld gebracht. Dat het een half abstract landschapsbeeld is. Het blijft wel zichtbaar wat de foto inhoudelijk voorstelt.

 

Thema 2017

Macro

 

Thema 2016

Thema: Landschap

Ik heb voor landschap gekozen omdat het vaak een mooie herinnering is aan een mooie tijd en of plaats. De sfeer van dat moment goed in je foto overbrengen is een uitdaging. De tijd van het jaar en het tijdstip van de dag zijn zeer bepalend. Maar ook het licht, de compositie en de objecten in de natuur. Ik wil me dit jaar dan ook verder gaan verdiepen in het maken van een goede landschapsfoto.

 

Thema 2015

Ritme en herhalingen

De kunst is om repeterende elementen in de natuur en de dagelijkse omgeving zo te benaderen dat het een verassing effect is voor de kijker. Het heeft me ook geleerd om anders te gaan kijken en heb geprobeerd orde te scheppen in de veelvoud van dingen die je normaal ziet.

Thema 2014

Macro

 

Website

Flickr Pagina

%d bloggers liken dit: