Met ingang van 2021 zal na elke bijeenkomst of activiteit een nieuwsbericht worden geschreven door een lid van Gespot die ook de avond of activiteit heeft voorbereid.

De eerste bijeenkomst van 2021 werd begeleid door Margot en Marius.

Ook deze maand hebben we onze clubavond online gehouden om zo toch elke maand elkaar weer even te zien en we blijven zo bezig met onze hobby fotografie. Deze maand, januari, hadden we als thema “winter”.

Het is niet echt winter geweest tot nu toe maar toch hebben we een dagje sneeuw gehad en meerdere dagen wat vorst zodat er toch hele mooie winter foto’s gemaakt zijn. Iedereen heeft drie foto’s ingestuurd en die hebben we om de beurt besproken aan de hand van een vragenlijstje. De vragen waren o.a. “welke diafragma denk je dat deze foto is gemaakt?”,  “Welk tijdstip van de dag?”, “Is er een statief gebruikt?”,  “Is er een flits gebruikt?” en “Wat was het standpunt van de fotograaf?”
Zo leren we van elkaar welke instellingen we gebruiken om het resultaat te kunnen behalen wat je ziet maar ook is er ruimte om een tip te geven over misschien een andere uitsnede gebruiken, omzetten naar zwart-wit enz.
Het was weer een leerzame avond met mooie, soms hele mooie foto’s en vooral leuk om zo met elkaar weer te praten over onze hobby fotografie.

De resultaten zijn te zien in de gallerij via deze link en in de diashow hieronder.

Margot Hartgers

%d bloggers liken dit: